Poziv za obnovu prava na dječiji dodatak

Iz Službe za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica Općine Centar pozivaju sve korisnike prava na dječiji dodatak da od 1. septembra do 31. oktobra 2014. godine dostave dokaze o ispunjavanju uslova za dalje priznavanje ovog prava.

 Za obnovu ostvarenog prava na dječiji dodatak potrebno je dostaviti kopiju lične karte za roditelje, potvrdu o evidenciji prebivališta/boravišta za roditelje, izvod iz matične knjige rođenih za djecu, uvjerenje o redovnom školovanju za djecu stariju od 15 godina, kućnu listu, uvjerenje MUP-a o vlasništvu motornog vozila za sve članove porodičnog domaćinstva, izjavu ovjerenu u Matičnom uredu o posjedovanju motornog vozila za sve članove porodičnog domaćinstva, uvjerenje uprave prihoda (poresko uvjerenje)  o vlasništvu preduzeća, samostalne radnje i obavljanja dopunske djelatnosti za sve punoljetne članove domaćinstva, potvrdu o visini primanja u prethodnoj kalendarskoj godini za sve članove domaćinstva koji su bili u radnom odnosu, uvjerenje Službe za zapošljavanje za sve članove domaćinstva koji u prethodnoj kalendarskoj godini nisu bili u radnom odnosu, te uvjerenje Zavoda za PIO FBiH za članove domaćinstva koji nemaju dokaze o primanjima u prethodnoj kalendarskoj godini. Dokumentacija se prilaže u originalu ili ovjerenoj kopiji, ne starija od šest mjeseci.

Korisnici uvećanog dječijeg dodatka koji su obnovili dokumentaciju u 2014. godini i dobili nova rješenja dužni su za djecu stariju od 15 godina dostaviti potvrde o redovnom školovanju, a ostalu dokumentaciju ne moraju dostavljati u 2014.godini.

Svi korisnici su dužni da zahtjeve za obnovu dječijeg dodatka predaju u periodu od 1.9. do 31.10.2014. godine, a ukoliko se upis na visokoškolske ustanove vrši poslije 31.10. naknadno će dostaviti dokaz o izvršenom upisu. Svim korisnicima koji zahtjev za obnovu predaju poslije zakonom određenog roka prestaje pravo na dječiji dodatak. Shodno Zakonu o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom, isplata dječijeg dodatka za djecu predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja obustavit će se sa 31.8.2014., a  korisnicima dječijeg dodatka na višim i visokoškolskim ustanovama sa 30.9.2014.0 godine. Po dostavljanju kompletne dokumentacije za obnovu prava na dječiji dodatak, aktivirat će se daljnja isplata.

Dokumentaciju dostaviti na protokol Općine Centar, ulica Mis Irbina broj 1. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti