Pri kraju rekonstrukcija dječijeg igrališta u Ulici Antuna Hangija

Na osnovu sporazuma koji je Općina Centar sklopila sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem Park o uređenju manjih javnih površina, u proteklim sedmicama započeta je rekonstrukcija dječijeg igrališta u Ulici Antuna Hangija u Mjesnoj zajednici Koševsko brdo.
Pri kraju rekonstrukcija dječijeg igrališta u Ulici Antuna Hangija

Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je izdvojila oko 29.700 maraka, a radovi bi trebali biti završeni za nekoliko dana.

Radnici Parka, tokom realizacije ovog projekta, uklonili su betonske ploče, rekonstruisali zelenu površinu, te očistili i uklonili samoniklo rastinje. Stari dječiji i urbani mobilijar koji je bio oštećen, uklonjen je, a oko plohe predviđene za dječije igralište postavljeni su betonski ivičnjaci. Nakon toga, postavljen je novi dječiji mobilijar, kulir ploče na prilaznim stazama, te klupe bez naslona i korpe za otpatke. Zasađeno je i ukrasno grmlje, te uređena živa ograda.

Kako su kazali radnici Parka, preostalo je još da se postavi gumena zaštitna podloga na igralište, a taj posao trebao bi biti završen u narednim danima. Realizaciji ovog projekta najviše su se obradovali najmlađi stanovnici sa navedenog područja koji će sada imati kvalitetno uređen prostor za igru i rekreaciju.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti