Asfaltiranje dijela Ulice Svetozara Ćorovića u završnoj fazi

Uređenje i asfaltiranje kraka Ulice Svetozara Ćorovića trebalo bi biti završeno u narednih pet dana.
Asfaltiranje dijela Ulice Svetozara Ćorovića u završnoj fazi

Ovaj projekat koji Općina Centar finansira sa 200 hiljada maraka, prema riječima Muje Topalovića šefa gradilišta firme „Grakop“, najvećim dijelom je završen, a preostalo je da se položi asfalt na jednoj dionici ulice.

U okviru realizacije ovog projekta na kraku pomenute saobraćajnice – makadamskom putu radnici građevinske firme ''Grakop'' nasuli su novu tamponsku podlogu. Također, postavljeno je 300 metara cijevi za oborinsku kanalizaciju, na koju je spojeno 10 novih slivnika i šahtovi. Izgrađen je potporni zid dužine 30 metara od betonskih gabionskih elemenata, čija je uloga da spriječi obrušavanje zemlje sa obližnje padine. Sa jedne strane saobraćajnice ugrađeno je 400 metara novih betonskih ivičnjaka, dok se sa druge nalazi tamponska bankina koja će spriječiti eventualna oštećenja novog asfalta.

Asfaltiranjem kraka Ulice Svetozara Ćorovića stanovnici ovog dijela Mjesne zajednice ''Pionirska dolina-Nahorevo'' će imati moderno uređenu saobraćajnicu dužine 400 metara i širine 3,5 metra. Izrada glavnog projekta je povjerena Javnom preduzeću ''Zenica'', dok je za nadzor zadužena firma ''Coning'' iz Sarajeva.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti