U završnoj fazi obnova zgrade Općine Centar

Obnova zgrada Općine Centar koja je zapaljena tokom demonstracija građana 7. februara 2014. godine ulazi u završnu fazu.
U završnoj fazi obnova zgrade Općine Centar

 Prema riječima Mirze Islambegovića, člana Stručnog tima za građenje, koordinaciju i izvođenje sanacionih radova na zgradi Općine Centar, trenutno se izvode završni građevinsko-zanatski i instalacioni radovi u objektu.

-Sve je uglavnom bazirano na opremanju kancelarija radi prebacivanja uposlenika nazad u prostor Općine. Nakon toga bi još preostali radovi vezani za hodnike, odnosno oblaganje podova i slično, naglasio je Islambegović.

Obnova zgrade Općine Centar traje šest mjeseci, a kako je kazao Islambegović, u sedmom mjesecu radova, objekat bi trebao biti i završen.

-Imali smo određene probleme sa zahtjevima iz propisa protivpožarne zaštite i propisa za obezbjeđenje objekta u smislu uvođenja dodatnih hidranata. To je došlo kasno kao projekat i malo je usporilo radove, ali stigli smo i taj posao da završimo. Preostali su uglavnom molersko-farbarski i podno-polagački radovi, odnosno postavljanje PVC podova jer su parketi većinom završeni, istakao je Islambegović.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti