Odata počast tragično stradalim sugrađanima u Jukićevoj ulici

Od minobacačke granate ispaljene sa agresorskih položaja oko opkoljenog Sarajeva, 31. jula 1992. godine u Jukićevoj ulici na broju 69 na Koševskom Brdu tragično je stradalo pet naših sugrađana, od kojih dvoje djece.
Odata počast tragično stradalim sugrađanima u Jukićevoj ulici

Tog tragičnog julskog dana ubijena su četiri člana porodice Kujundžić: Indira (1986), Rizvan (1982), Delveta (1958), Hasija (1925) te Mirjana Maksimović (1946).

 

Obilježavajući tužnu godišnjicu, članovi porodica stradalih, predstavnici Općine Centar i Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. su položili cvijeće ispred spomen-ploče i odali počast ubijenim sugrađanima. U ime Općine Centar cvijeće je položio Adil Katica, član Općinskog štaba civilne zaštite koji je ovom prilikom izjavio: –Nama u Općini Centar je bitno da posvećujemo veliku pažnju ovom i ostalim danima kada se sjećamo naših najmilijih koji su nedužni stradali u opkoljenom gradu, te suosjećamo sa porodicama stradalih čije neizlječive rane nisu zarasle i nakon 22 godine– kazao je Katica.

 

Predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece Sarajeva Fikret Grabovica je istakao da  su članovi udruženja danas na ovom mjestu kako bi sačuvali istinu od zaborava i obnovili sjećanje na nevino stradale. –Ako zaboravimo ovakve stvari koje su nam se dešavale tokom četverogodišnje opsade mi smo saučesnici u zločinu. Teško je ovakvu beskrajnu tugu opisati riječima, posebno što se radi o djeci kojoj je nasilno prekinuto djetinjstvo i njihovi dječiji snovi- kazao je Grabovica.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti