Delegacija Općine Centar položila cvijeće povodom Dana šehida

Povodom drugog dana Ramazanskog bajrama koji se obilježava i kao Dan šehida, predstavnici Općine Centar su na spomen obilježju Kovači i na mezaru prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića položili cvijeće i odali dužnu počast.
Delegacija Općine Centar položila cvijeće povodom Dana šehida

 

U delegaciji Općine Centar su bili predsjedavajući Općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić, savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić te vijećnici Senad Alić i Suvad Kerla.

Predsjedavajući Ajnadžić je tom prilikom kazao: -Od tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata najviše bježe oni koji su bili daleko od fronta i daleko od BiH. Međutim, mi znamo sistem vrijednosti i da su za odbranu BiH najzaslužniji njeni branitelji i oni koji su dali svoj život. Nama je ostalo da uvažavamo njihov lik i djelo i da izgrađujemo našu jedinu Bosnu i Hercegovinu. Samo tako možemo biti na putu ka Evropskoj uniji i svim vrijednostima međunarodne zajednice i EU, naglasio je Ajnadžić.

Hajra Osmanović izgubila je sina u ratu. Kako je istakla, porodice šehida mnogo boli to što se iz godine u godinu okuplja sve manje ljudi na obilježavanju godišnjica.

-Današnji dan je bitan za porodice šehida. Za nas je težak, ali smo i ponosni. Međutim, jedan dan u godini kada se sjećamo šehida nije dovoljno. Potrebno je napraviti više događaja na kojima ćemo se prisjećati šehida, kazala je Hajra Osmanović i dodala da šehidske porodice zaslužuju veće poštovanje i pažnju.

Delegacija Općine Centar položila je cvijeće i odala počast i na spomen obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. te u haremu Alipašine džamije.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti