Drugi internacionalni festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva

Drugi Internacionalni festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva ''Juventafest'' bit će održan od 13. do 17. septembra 2014. godine u Sarajevu, a organizator je Udruženje za razvoj i unapređenje multimedijalne umjetnosti i kulture ''Media-art''.
Drugi internacionalni festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva

Na ovoj kulturnoj manifestaciji će gostovati teatarske grupe mladih iz BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske sa ukupno šest predstava koje su odabrane među gotovo 40 prijavljenih. I ove godine je Općina Centar finansijski podržala ''Juventafest'' sa iznosom od 4.000 KM.

 

Dvije predstave su iz BiH, dvije iz Srbije dok po jedna predstava dolazi iz Slovenije i Hrvatske. Teatar ''Poziv'' iz Slovenije gostuje s predstavom ''Treće'' rediteljice Gee Erjavec, a iz Hrvatske stiže predstava Zagrebačkog kazališta mladih ''Na putu do slave'' u režiji Kristine Jakšić-Balaž. Komad ''Crvenkapica'' u režiji Branislava Radovanovića će izvesti pozorišna trupa iz Srbije, dok iz te zemlje također dolaze glumci sa predstavom ''Klasni neprijatelj'' u režiji Predraga Stojmenovića. Iz BiH će na festivalu nastupiti članovi Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice sa predstavom ''Pozdravi nekoga'' u režiji Miroljuba Mijatovića, a pozorišna trupa iz Tuzle će izvesti  dramski komad ''Antigona'' u režiji Ivane Milosavljević.

 

U okviru ovogodišnjeg ''Juventafesta'' će, kao i prošle godine, biti održano više radionica iz scenskih umjetnosti, plesa, lutkarstva, dramaturgije...

 

Ideja za taj projekt, čiji je cilj da se mladi druže i iskažu svoju kreativnost, potekla je od poznate glumice Jasne Diklić koja već 13 godina uspješno vodi Poetski teatar za srednjoškolce.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti