Općina Centar jedan od pokrovitelja predstave ''Priče starog tramvaja''

U Brusa bezistanu na Baščaršiji u utorak, 8. jula 2014. godine premijerno je izvedena predstava za djecu ''Priče starog tramvaja''.
Općina Centar jedan od pokrovitelja predstave ''Priče starog tramvaja''

Ovaj teatarski projekt su, u okviru obilježavanja 100 godina od početka Prvog svjetskog rata, podržali Austrijska ambasada u BiH, Raiffeisen bank BiH, Grad Sarajevo, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti te Općina Centar koja je za tu namjenu izdvojila 3.000 KM.

 

Redateljka predstave Dubravka Zrnčić-Kulenović je u ovoj predstavi željela prikazati putovanje Sarajevom kroz njegovu bogatu historiju u simuliranoj vožnji tramvajem od Zemaljskog muzeja, preko Skenderije, Obalom Kulina bana do Glavne pošte te preko Vijećnice i Baščaršije nazad do Vječne vatre i Marijin dvora. Autorica teksta je Ljubica Ostojić koja je napisala četiri priče vremenski smještene u četiri različita perioda predstavljajući bogatu historiju i kulturu Sarajeva. U predstavi učestvuju članovi Udruženja dramskih umjetnika ''Altteatar'' i Studija lutkarstva Sarajevo. U ''Pričama starog tramvaja'' igraju Alena Džebo-Hećo, Jasminka Požek-Božuta, Saša Handžić i Igor Skvarica. Za scenografiju i kostimografiju je bila zadužena Adisa Vatreš, a za animaciju i videodizajn Naida Begović, koreograf je Branko Banković, dok je muziku za songove napisao Nedim Zlatar. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti