Donacija Stomatološkom fakultetu u Sarajevu

U prostorijama Stomatološkog fakulteta u Sarajevu (Bolnička 4a) u ponedjeljak, 7. jula 2014. godine dekan ove visokoškolske ustanove prof. dr. Sead Redžepagić je potpisao protokol o donaciji 20.000 KM koje je Općina Centar izdvojila u ovogodišnjem budžetu za Stomatološki fakultet.
Donacija Stomatološkom fakultetu u Sarajevu

Potpisivanju protokola, kojeg je prethodno potpisao načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, prisustvovala je pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero.

 

Na Stomatološkom fakultetu je od prošle godine formirano Odjeljenje za urgentnu stomatologiju, gdje su doktori stomatologije i prateće medicinsko osoblje na raspolaganju 24 sata dnevno za urgentne stomatološke intervencije za sve građane Kantona Sarajevo i šire. -Za potrebe ovog odjeljenja adaptiran je prostor, tako da ćemo ovu donaciju Općine Centar iskoristiti za nabavku neophodnog medicinskog materijala. Načelnik Dževad Bećirević je, kao i mnogo godina do sada, pokazao razumijevanje za potrebe Stomatološkog fakulteta, na čemu smo iskreno zahvalni. Osim poboljšanja usluga pacijentima, i naši studenti će imati više prakse na ovom urgentnom odjeljenju gdje će tokom dežura sa našim osobljem steći dragocjeno iskustvo u liječenju pacijenata– kazao je dekan Redžepagić.

 

 

Općina Centar je od 2011. godine za potrebe Stomatološkog fakulteta iz svog budžeta izdvojila 10.000 KM za nabavku reflektora u operacionoj sali, 5.000 KM za kupovinu stomatološkog ultrazvučnog aparata i 5.000 KM za nabavku neophodne opreme za Katedru za ortodonciju.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti