Javna rasprava o izmjenama odluka o javnim ustanovama čiji je osnivač Općina

Općinsko vijeće Centar je na 21. redovnoj sjednici, održanoj 26. juna 2014. godine, utvrdilo Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Odluke o promjeni oblika organizovanja Javnog preduzeća ''Centar za sport i rekreaciju'' Sarajevo u javnu ustanovu i Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Odluke o preuzimanju prava osnivača i utvrđivanja statusa ''Centra za kulturu'' Sarajevo kao Javne ustanove u državnoj svojini.
Javna rasprava o izmjenama odluka o javnim ustanovama čiji je osnivač Općina

Zaključeno je da se nacrti ovih odluka upute u javnu raspravu koja će trajati dvije sedmice.

 

U javnoj raspravi  učešće mogu imati vijećnici Općinskog vijeća Centar, parlamentarne stranke koje učestvuju u radu Općinskog vijeća, klubovi vijećnika, općinski načelnik sa općinskim službama za upravu te udruženja iz oblasti kulture i sporta.

 

Prijedlozi, primjedbe, mišljenja i sugestije mogu se dostaviti na protokol Općine Centar, Stručnoj službi za poslove Općinskog vijeća putem pošte ili lično na adresu Mis Irbina 1 Sarajevo u roku od 15  dana od dana objavljivanja.

 

Javni pozivi sa tekstovima nacrta odluka objavljeni su na oglasnoj ploči Općine Centar, a na našoj WEB stranici su dostupni u rubrici ''Konkursi i oglasi''. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti