Obnova zapaljene zgrade Općine Centar ide planiranom dinamikom

Komisija za praćenje radova na obnovi zgrade Općine Centar, koju predvodi Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Vijeća, je u četvrtak 26. juna 2014. godine u prostorijama Općine Centar održala sjednicu na kojoj su informisani o toku obnove zapaljene zgrade Općine.
Obnova zapaljene zgrade Općine Centar ide planiranom dinamikom

Zlatko Voljevica, vođa stručnog tima za obnovu ovom prilikom je prisutnima prezentovao podatke o dosadašnjim rezultatima na obnovi zgrade koja je stradala tokom demonstracija građana 7. februara ove godine. U obnovljene dijelove zgrade do sada su se vratile općinske službe: Matični ured, Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove, Služba za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina, Kabinet načelnika te press služba Općine Centar.

 

-Tokom narednog perioda planiramo na drugom spratu smjestiti i informatičare iz  Službe za informatiku i informisanje, Službu za zajedničke poslove i Službu za poslove Općinskog vijeća. Do sada je na trećem spratu zgrade okončano oko 85% planiranih radova, pa će nakon postavljanja vrata i novog parketa započeti useljavanje uposlenika. Zbog poremećene statike zgrade morali smo u prizemlju postavljati ojačanja konstrukcije što nam je uzelo dosta vremena – kazao je Voljevica te dodao: - Treba napomenuti da su svi radovi izvedeni u skladu sa pribavljenim saglasnostima Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, pošto se radi o obnovi objekta pod zaštitom države. Prema potpisanom sporazumu sa Vladom Kantona Sarajevo troškove obnove krova, fasade i velike sale će zajednički finansirati Općina Centar i Kanton Sarajevo sa jednakim iznosima.-

 

Po završetku sastanka članovi Komisije su obišli zgradu Općine Centar i uvjerili se u dosadašnji tok radova.

 

Današnjoj sjednici su prisustvovali članovi Komisije za praćenje radova na obnovi zgrade Općine Centar: Amela Kuskunović, Zora Ostojić, Dževad Topić, Suvad Kerla i dopredsjedavajući Slaven Kovačević, dok je u ime načelnika Dževada Bećirevića bio prisutan njegov savjetnik Mustafa Resić.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti