Završena besplatna Škola gimnastike za učenike osnovnih škola

Imajući u vidu značaj koji organizovani oblik fizičke aktivnosti ima u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj kako sa zdravstvenog, tako sa psihološkog aspekta, Općina Centar je u saradnji sa JU „Centar za sport i rekreaciju“ i u školskoj 2013/2014. kao i prethodnih godina organizovala besplatnu Školu gimnastike za učenike 11 osnovnih škola sa svog područja.
Završena besplatna Škola gimnastike za učenike osnovnih škola

 Za taj projekt iz općinskog budžeta izdvojeno je 5.700 KM. Školu gimnastike, koja je trajala od 4. oktobra 2013. do 30. maja 2014. godine, pohađalo je oko stotinu osnovaca, a u navedenom periodu održano je ukupno 116 sati nastave. Časovi gimnastike, pod stručnim vodstvom profesora tjelesnog odgoja i vaspitanja, su se održavali u sali FIS-a utorkom i petkom.

Prema riječima Mirze Pašića, jednog od voditelja projekta, anketa koja je urađena po završetku škole gimnastike pokazala je veliko zadovoljstvo među učenicima.

-Ovaj projekat se realizuje godinama pod pokroviteljstvom Općine Centar i ove godine bio je na najvišem nivou. Djeca su bila prezadovoljna i nakon završetka projekta izrazili su želju da se nastave baviti gimnastikom. Sama činjenica da je Školu gimnastike pohađalo stotinjak učenika govori o interesovanju za ovaj sport, naglasio je Pašić i dodao da gimnastika kao bazični sport zauzima značajno mjesto u tjelesnom i zdravstvenom razvoju djece, a tokom vježbi se insistira na pravilnom držanju tijela i na harmoničnom razvoju svih dijelova, što je od izuzetnog značaja u prevenciji posturalnih poremećaja kod djece. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti