Baletska predstava ''Mali maslačak'' za osnovce

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, na sceni Centra za kulturu Sarajevo (Jelića 1) u četvrtak, 19. juna 2014. godine će se održati predstava ''Mali maslačak''.
Baletska predstava ''Mali maslačak'' za osnovce

 Predstava  će biti izvedena u 10 sati za JU Djecu Sarajeva, a za građane u 19 sati.

Predstavu koja je autorsko djelo kompozitora Josefa Bayera i Johanna Straussa, na sceni u Jelićevoj će izvesti učenici sarajevske Osnovne muzičke škole ''Mladen Pozajić''. Koreografiju i režiju je uradila Brižita Karabašić, a scenografiju i kostimografiju Narda Nikšić. Muziku za predstavu je pripremio studio ANTIKA - Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović, koordinator projekta je Amila Pandžić, a grafički dizajn i tehnička realizacija Rešad Hadžibajrić.

-Predstava, koja je namijenjena djeci predškolskog uzrasta od 3 do 5 godina, te osnovcima do trećeg razreda osnovne škole, postavljena je na sceni Centra za kulturu prvenstveno sa ciljem da ovim uzrastima približimo baletsku umjestnost koje skoro i da nema u programima redovnog obrazovanja- kazao je Senad Bostandžić, direktor Centra za kulturu.

Premijerno izvođenje ove predstave osnovci su imali priliku pogledati 29. aprila 2014. godine, te za Dane Općine Centar 7. maja 2014. godine.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti