Počela ljetna škola tenisa i nogometni kamp za osnovce

Općina Centar svake godine izdvaja značajna finansijska sredstva za realizaciju projekata koji za cilj imaju da djeca slobodno vrijeme u toku ljetnog raspusta ispune sadržajno, te da se kod najmlađih razvijaju sportsko-takmičarske sposobnosti i zadovolji potreba za igrom.
Počela ljetna škola tenisa i nogometni kamp za osnovce

 Tokom ljetnog raspusta ove godine, pored škole plivanja, Općina Centar organizuje besplatnu školu tenisa i ljetni nogometni kamp za učenike osnovnih škola sa svog područja. Realizator aktivnosti je JU „Centar za sport i rekreaciju“.

Ljetna škola tenisa predviđena je za učenike od prvog do devetog razreda, a realizovat će se u periodu od 16. juna do 31. jula ove godine na tenis terenima JU Centar za sport i rekreaciju (Patriotske lige 21). Od prijavljenih učenika formirat će se pet grupa, a svaka će imati tri treninga sedmično po jedan sat. Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je izdvojila 6.000 KM.

I ljetni nogometni kamp je počeo danas, a trajat će do 11. jula 2014. godine. Ljetni nogometni kamp je predviđen za osnovce od prvog do šestog razreda i održavat će se na Olimpijskom stadionu Koševo. Polaznici će vježbati svakim radnim danom po jedan sat. Ovaj projekat Općina Centar je podržala sa 6.000 KM.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti