Uređenje zelenih površina u MZ Marijin dvor–Crni vrh

U sklopu realizacije Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar u 2014. godini završeni su radovi na dvije lokacije u mjesnoj zajednici ''Marijin dvor-Crni vrh''.
Uređenje zelenih površina u MZ Marijin dvor–Crni vrh

 U Ulici Halida Nazečića kod broja 4 uposlenici ''Parka'' su uredili zapuštenu zelenu površinu, gdje su na više od 4.000 m2 pokosili travu i uklonili samoniklo grmlje. Osim toga, na vrhu brijega Gorica gdje se nalazi turbe Zindžirli Ibrahim-dede uradili su revitalizaciju zapuštene zelene površine i zasadili novu travu i ukrasno grmlje bjelogorice. Planirano je da se u ovoj godini na području mjesne zajednice ''Marijin dvor-Crni vrh'' urede i manje javne površine u Kranjčevićevoj ulici kod brojeva 13, 15, 17, 19 i 25.

Za uređenje manjih javnih i zelenih površina na području 12 mjesnih zajednica Općina Centar je u budžetu za 2014. godinu izdvojila 265.370 KM. Radovi se izvode prema godišnjem programu kojeg je sačinila općinska Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove u saradnji sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem ''Park''.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti