Produženje radnog vremena u ugostiteljskim objektima

Služba za privredu i finansije Općine Centar obavještava sve vlasnike ugostiteljskih objekata, ukoliko žele da produže radno vrijeme poslije ponoći, da je potrebno pismeno obavijestiti Prvu policijsku upravu - Policijsku stanicu Centar, dok ugostitelji koji obavljaju svoju djelatnost u stambenim objektima, osim navedenog, moraju pismeno obavijestiti i predstavnike etažnih vlasnika stanova.
Produženje radnog vremena u ugostiteljskim objektima

Obavijest mora obavezno sadržavati razloge zbog kojih se produžava radno vrijeme.

 

Odlukom o radnom vremenu u određenim djelatnostima ("Službene novine Kantona Sarajevo" br. 4/10 i 32/10) utvrđeno je, između ostalog, i radno vrijeme objekata u kojim se obavlja ugostiteljska djelatnost. U skladu sa pomenutom Odlukom, svim ugostiteljskim objektima uključujući i ljetne bašte, odobreno je radno vrijeme do ponoći. Ukoliko ugostitelj ne postupi u skladu sa navedenom Odlukom čini prekršaj za koji je propisana novčana kazna. Odredbe Odluke ne primjenjuju se na noćne i disco klubove i barove, koji nisu smješteni u zgradama kolektivnog stanovanja.

 

 

Također Služba za privredu i finansije podsjeća da je emitovanje muzike u periodu od 1. aprila do 1. novembra, u ugostiteljskim objektima u stambenim zgradama te ljetnim i zimskim baštama, dozvoljeno u terminu od 7 do 23 sata, odnosno od 6 do 24 sata u poslovnim zgradama. Emitovanje muzike mora biti u skladu sa kantonalnim Zakonom o zaštiti od buke.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti