Uređenje zelenih površina na Ciglanama

Radnici komunalnog preduzeća ''Park'' su tokom juna 2014. godine uredili nekoliko zelenih površina na području mjesne zajednice ''Ciglane-Gorica''.
Uređenje zelenih površina na Ciglanama

Na platou Trga Merhemića ofarbali su 32 betonske žardinjere u koje su posadili sezonsko cvijeće i 39 sadnica ukrasnog grmlja bjelogorice i crnogorice. Također su popravili i ofarbali sve parkovske klupe na koje su umjesto polomljenih stavili nove štafle.

 

 

Osim toga, djelatnici ''Parka'' su revitalizirali i uredili nekoliko zelenih površina u Ulici Antuna Hangija između brojeva 11 i 17 gdje su nasuli novu zemlju i zasadili travu na ukupnoj površini od 300 m2 te posadili 27 ukrasnih grmova crnogorice i bjelogorice i 50 sadnica ruža. Na ovom lokalitetu su postavili šest novih parkovskih klupa i tri korpe za otpatke. –Lokalni žitelji kao i članovi Savjeta MZ ''Ciglane-Gorica'' su pohvalili projekte uređenja njihove okoline koji imaju za cilj stvoriti mjesta ljepšeg i ugodnijeg življenja– kazao je Izet Kuhinja, sekretar Mjesne zajednice.

 

 

Pomenuti radovi su realizovani u okviru Programa izgradnje i obnove manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar u 2014. godini kojeg je pripremila općinska Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove u saradnji sa KJKP ''Park''. Ovim programom je planirano da se na području MZ ''Ciglane-Gorica'' duž šetnice uz Alipašinu ulicu od Druge gimnazije do stadiona ''Asim Ferhatović Hase'' izvrši popravka svih postojećih klupa i postavljanje još deset novih parkovskih klupa bez naslona, kao i 40 novih korpi za otpatke.

 

 

Općina Centar je za uređenje manjih javnih i zelenih površina tokom ove godine na području 12 mjesnih zajednica izdvojila ukupno 265.370 KM.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti