Pri kraju sanacija Ulice Osmana Krupalije

Privode se kraju radovi na sanaciji i asfaltiranju Ulice Osmana Krupalije koji su započeli 28. maja 2014. godine.
Pri kraju sanacija Ulice Osmana Krupalije

Projekt finansira Općina Centar sa 198.000 KM. Ova saobraćajnica, ukupne dužine 480 metara, koja se nalazi između ulica Nahorevska i Hamida Beširevića, administrativno pripada Mjesnoj zajednici ''Breka-Koševo II''.

 

Nakon što su radnici firme ''Sarajevoputevi'', koja je odabrana za izvođača radova, uklonili stari oštećeni sloj asfalta i podlogu, trenutno postavljaju 2.870 m2 nove tamponske podloge. Prije asfaltiranja bit će urađena nivelacija postojećih šahtova i šibera za vodu, kao i ugradnja nove drenaže sa dva odvodna šahta i jednom linijskom rešetkom za prikupljanje oborinskih voda.

 

-Ukoliko vremenske prilike dozvole, ove sedmice ćemo postaviti dva sloja asfalta, nosivi i habajući, za šta će nam trebati četiri dana- kazao je Fazlija Dervišević, šef gradilišta. Projekt sanacije je uradilo Javno preduzeće ''Zenica'', dok je za nadzor zadužena firma ''Coning'' d.o.o. Sarajevo.

 

U Ulici Osmana Krupalije su tokom proteklog perioda radnici komunalnog preduzeća ''Vodovod i kanalizacija'' okončali rekonstrukciju vodovodne i separatne kanalizacione mreže – što je također finansirala Općina Centar. U okviru tog projekta zamijenjeno je 385 metara vodovodne mreže odnosno 800 metara separatne kanalizacije (po 400 metara za fekalnu i oborinsku kanalizaciju).

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti