Nova ulična rasvjeta na 37 lokacija u Centru

Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo je, kao realizator i nadzor, okončao projekt izgradnje, rekonstrukcije i sanacije javne rasvjete na više lokacija u općini Centar. Općina je iz budžeta za 2014. godinu izdvojila 180.000 KM za realizaciju tog projekta koji je počeo u februaru ove godine.
Nova ulična rasvjeta na 37 lokacija u Centru

Projektom je obuhvaćeno 37 lokacija na području 14 mjesnih zajednica u središnjoj sarajevskoj općini. U mjesnoj zajednici ''Bardakčije'' postavljena su nova rasvjetna tijela u ulicama Behar i Hadžilojina kod broja 9, a u MZ ''Betanija–Šip'' u ulicama Dejzina Bikića prema broju 18, Kromolj do broja 112, Abdurahmana Muharemije kod broja 41, Zije Dizdarevića 68-70 i Alipašina kod brojeva 245 i 303.

U MZ ''Breka-Koševo II'' postavljena su rasvjetna tijela u ulicama Fikreta Ploče 1-5 i Marcela Šnajdera kod brojeva 5 i 7, a na području MZ ''Ciglane-Gorica'' u Prusačkoj ulici kod brojeva 19 i 21, zatim duž stepeništa koje povezuje ulice Hakije Kulenovića i Dajanli Ibrahim-bega, te u tunelu između ulica Hakije Kulenovića i Odobašina, kao i u Ulici Gorica čikma i na dijelu Trga Merhemića na Ciglanama.

U mjesnoj zajednici ''Džidžikovac–Koševo I'' javna rasvjeta je postavljena u ulicama Josipa Vancaša kod broja 23, na pješačkom prolazu koje povezuje Kemal-begovu ulicu 3-5 sa Sutjeskom te u Alipašinoj ulici kod broja 15. U MZ ''Koševsko brdo'' nova rasvjetna tijela su postavljena u Ulici braće Begić 14-16 i 20-22, kao i Ulici Koševsko brdo kod broja 5. U sklopu ovog projekta ugrađena su dva nova stuba za javnu rasvjetu ispred Doma zdravlja Vrazova – Vrazova 11 (MZ ''Marijin dvor-Crni vrh''), dok je u MZ ''Park-Višnjik'' postavljena nova rasvjeta ispred zgrade u Ulici Višnjik 45.

Na području mjesne zajednice ''Mejtaš-Bjelave'' postavljena je dodatna javna rasvjeta u ulicama Envera Čolakovića 2 i Provare 31, a u MZ ''Pionirska dolina-Nahorevo'' u Nahorevskoj ulici od 196 do 200 i kod broja 258, u Ulici Nahorevo između brojeva 14 i 40, dok je  između Donjeg i Gornjeg Nahoreva urađeno spajanje javne rasvjete. U MZ ''Skenderija-Podtekija'' postavljena je nova javna rasvjeta u Ulici Podgaj 14, a na području mjesne zajednice ''Soukbunar'' u ulicama Cicin han 55 i 106, Urijan Dedina preko puta broja 8, Porodice Foht kod lokalne džamije, zatim oko Osnovne škole ''Hasan Kaimija'' (Cicin han 93), a na dječijem igralištu u Trebevićkoj urađena je sanacija postojeće javne rasvjete.

Na području MZ ''Trg oslobođenja-Centar'' postavljena je nova javna rasvjeta u Ulici branilaca Sarajeva 16 te na zgradi Općine Centar koja je stradala tokom februarskih protesta građana. Za izvođača radova Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo je odabrao firmu ''Testingelektro'' d.o.o. Sarajevo.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti