Sredstva planirana za manifestaciju bit će preusmjerena za pomoć stradalima

Zbog vanredne situacije uzrokovane razornim poplavama na velikom dijelu Bosne i Hercegovine Općina Centar je ove godine otkazala održavanje tradicionalne manifestacije ''Dan osnovnih škola Općine Centar''.
Sredstva planirana za manifestaciju bit će preusmjerena za pomoć stradalima

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je odlučio da se finansijska sredstva koja su trebala biti utrošena za organizaciju te manifestacije preusmjere za pomoć stanovništvu područja pogođenih poplavama i klizištima.

 

-S obzirom na vanrednu situaciju nakon elementarne nepogode na velikom dijelu BiH koja je odnijela ljudske živote i nanijela ogromne materijalne štete, odlučili smo da sredstva u iznosu od 35.000 KM, koja su trebala biti utrošena za organizaciju pomenute manifestacije planirane za kraj maja u KSC ''Skenderija'', doniramo ugroženim područjima. Na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća Centar predložit ću da Vijeće usvoji rebalans Budžeta Općine Centar čime će biti omogućeno da se ova sredstva iskoriste za pomoć nastradalima– rekao je Bećirević.

 

 

Pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero je kazala da je na sastanku sa direktorima 11 osnovnih škola sa Centra dogovoreno da se sve škole uključe u akciju prikupljanja pomoći područjima pogođenim poplavama. –Općinska služba za obrazovanje, kulturu i sport koordinira sa školama aktivnosti oko organizacije pomoći– kazala je Šero.

 

 

Pored navedenog, Općinsko vijeće Centar je na vanrednoj sjednici, održanoj 20. maja 2014. godine, jednoglasno usvojilo inicijativu načelnika Dževada Bećirevića da se iz budžeta Općine Centar izdvoji 500.000 KM za pomoć stanovništvu sa ugroženih područja, najprije susjednoj Općini Vogošća ali i drugim bosanskohercegovačkim općinama. Od ovog iznosa Općini Vogošća je već uplaćeno 20.000 KM za pomoć u zbrinjavanju stradalih na području te općine, posebno u Mjesnoj zajednici „Svrake“, odnosno u naselju Podgaj gdje je klizište potpuno uništilo sedam objekata, dok 14 nisu sigurni za boravak iz kojih su privremeno izmještene 254 osobe.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti