Općina Centar podržava projekte resocijalizacije maloljetnih prestupnika

Predstavnici udruženja ''Inicijativa za suzbijanje kriminala i resocijalizaciju'' (CSRI) su 26. maja 2014. godine posjetili Općinu Centar gdje ih je primio načelnik Dževad Bećirević.
Općina Centar podržava projekte resocijalizacije maloljetnih prestupnika

Povod posjete je uručenje zahvalnice ovog udruženja za finansijsku podršku Općine Centar njihovom projektu resocijalizacije maloljetnih prestupnika, koji je pod nazivom ''Centru s ljubavlju'' realiziran u periodu septembar - novembar 2013. godine. U posjeti Općini bili su predstavnici Udruženja CSRI predsjednica Alma Kovačević, te Sanjin Manjo i Arijana Gutić-Memić, a u ime Javne ustanove ''Zavod za vaspitanje muške djece i omladine'' Sarajevo Amar Abaspahić.

 

Ovom prilikom su gosti upoznali načelnika Bećirevića o pomenutom projektu koji je uspješno realiziran u saradnji sa Zavodom za vaspitanje muške djece i omladine i  KJU ''Disciplinski centar za maloljetnike''. U sklopu projekta su maloljetni prestupnici koji se nalaze na izdržavanju odgojne mjere u dvije navedene javne ustanove pohađali likovnu radionicu u prostorijama Škole slikanja i crtanja za djecu i odrasle „L'art corner“ (Branislava Đurđeva 20).

 

Osim zahvalnice za podršku radu udruženja načelnik Bećirević je na dar primio kolaž sa motivima znamenitosti iz općine Centar, koji su naslikali maloljetnici tokom pohađanja likovne radionice.

 

–Članovi udruženja su veoma sretni što će nastaviti saradnju sa Općinom Centar koja je sa 3.000 KM finansijski podržala i njihov novi projekt pod nazivom ''Uradi sam'', a riječ je o angažovanju maloljetnika iz dvije pomenute javne ustanove u  zanatskim radionicama. Cilj ovog projekta je doprinijeti resocijalizaciji maloljetnih prestupnika, te uključivati ih u društvenu sredinu potičući razvijanje njihovog kreativnog stvaralaštva kroz radno-okupacione terapije. Svi radovi iz ove radionice će biti predstavljeni na posebno organizovanoj izložbi– kazao je Sanjin Manjo, projekt menadžer udruženja ''Inicijativa za suzbijanje kriminala i resocijalizaciju''.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti