Izgradnja prvog Marriott hotela u BiH

U velikoj sali Općine Centar u petak, 23. maja 2014. godine potpisan je franšizni ugovor između predstavnika LAKE d.o.o. Sarajevo i brenda Marriott International za izgradnju hotelskog kompleksa na Skenderiji.
Izgradnja prvog Marriott hotela u BiH

U prisustvu načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića koji je bio domaćin, ugovor su potpisali Nedžad Bubica, direktor LAKE d.o.o. kao investitor projekta i Ivica Čačić, potpredsjednik Marriotta za razvoj za Istočnu Evropu i Balkan. Potpisivanju sporazuma su također prisustvovale visoke zvanice iz zemlje i inostranstva, predstavnici partnerskih banaka te predstavnici Federacije BiH i Kantona Sarajevo. U ime Općine Centar, osim načelnika Bećirevića, prisustvovali su i Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar zajedno sa vijećnicima.

Vrijednost projekta iznosi 10 miliona eura i otvaranje hotela ''Courtyard by Marriott'', na uglu ulica Skenderija i Hamdije Kreševljakovića, planirano je za maj naredne godine. Projekt je uradila londonska firma ''Scott and Brownrigg''.

Općina Centar je izdala građevinsku dozvolu za izgradnju ovog hotelskog kompleksa sa 130 soba i dva apartmana. Ovo je ujedno i prvi svjetski hotelski brend koji ulazi na bosanskohercegovačko tržište u posljednjih dvadeset godina. Prije potpisivanja ugovora načelnik Bećirević je prisutnima kazao da je veliko zadovoljstvo što je jedan svjetski brend došao na područje općine Centar. -Ovaj projekt zasigurno će pomoći razvoju turizma, a Općina Centar ima namjeru nastaviti partnerstvo sa svim budućim domaćim i stranim ulagačima, sve s ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta i uslova življenja naših građana– istakao je Bećirević.

Ivica Čačić je kazao da je Marriott izuzetno zadovoljan što se uspio etablirati i potpisati novi projekt u regiji. -Više od pet godina smo tražili partnera s kojim ćemo pokrenuti projekt u BiH i drago nam je da smo pronašli LAKE kao korporaciju za koju smo ustanovili da zadovoljava sve naše kriterije. To je partner sa kojim rado potpisujemo prvi projekt i iskreno se nadamo da će to, kao i u ostalim zemljama regije, biti samo početak naše dugoročne saradnje- rekao je Čačić. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti