Novi stanari u zgradi za ''ruševince'' na Sepetarevcu

U srijedu, 21. maja 2014. godine Alma Sadović, pomoćnica načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar uručila je Radoslavu Čubiću ključeve novog stana u zgradi u Ulici Sepetarevac 21, objektu gdje su smještene porodice iz ruševnih objekata sa područja centralne gradske općine.
Novi stanari u zgradi za ''ruševince'' na Sepetarevcu

Prilikom primopredaje ključeva Radoslav, koji je nekada zajedno sa suprugom Radom i sinom Danijelom stanovao u ruševnom objektu u Ulici Ludviga Kube 3 na Mejtašu, kazao je da će od danas živjeti u boljim životnim uslovima. -Kamo sreće da je više ovakvih projekata i ovo je jedan od pozitivnih koraka koje je poduzela Općina Centar s ciljem rješavanja životnog pitanja za svoje građane koji su živjeli u neuslovnim stanovima, od kojih je većina uklonjena zbog opasnosti za stanare i okolne objekte– kazao je Čubić.

 

Danas je smještena i posljednja porodica u ovoj zgradi koja ukupno ima 15 stanova i koju je Općina Centar izgradila za stambeno zbrinjavanje „ruševinaca“ sa područja centralne gradske općine. U izgradnju ovog stambenog objekta Općina je uložila 1.200.000 KM.

 

-Općina Centar namjerava nastaviti Projekt izgradnje zamjenskih stambenih jedinica za smještaj porodica koje stanuju u ruševnim objektima. Projekt vodi općinska Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove. Na Šipu smo obezbijedili zemljište i izdali urbanističku saglasnost za izgradnju stambene zgrade. Urađen je idejni projekt i slijedi izrada glavnog izvedbenog projekta. Potrebno je obezbijediti sredstva u općinskom budžetu za plaćanje naknade za rentu i gradsko građevinsko zemljište. Po okončanju ovih pripremnih poslova očekujemo da naredne godine započne izgradnja stambenog objekta koji će imati između 23 i 26 stanova za smještaj ''ruševinaca''– kazala je Alma Sadović.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti