Uručena uvjerenja volonterima iz sedam osnovnih škola općine Centar

U JU Centar za kulturu Sarajevo (Jelića 1) 19. maja 2014. godine učenicima/volonterima iz sedam osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine dodijeljena su uvjerenja o učešću u projektu ''Volontiranje je cool'' čiju realizaciju je podržala i Općina Centar.
Uručena uvjerenja volonterima iz sedam osnovnih škola općine Centar

Dodjeli uvjerenja učenicima prisustvovala je i Varja Nikolić, predsjedavajuća Općinskog vijeća koja je čestitala svim volonterima na uspješno okončanom projektu.

 

-U ovim teškim trenucima za Bosnu i Hercegovinu, kada su brojna područja poplavljena, prvi u pomoć priskočili su volonteri. Podržavam volonterski rad jer je za dobrobit društvene zajednice. Volonteri su važne osobe u društvu i želim da se i u budućnosti nastavite baviti volonterizmom i prenosite vaša iskustva drugima kako bi se krug volontera širio i dalje- poručila je osnovcima Varja Nikolić.

 

Amela Sirovina, koordinatorica projekta ''Volontiranje je cool'' je kazala da je u ovom projektu učestvovalo 140 osnovaca, te da im se dodjelom uvjerenja želi čestitati na predanom radu.

 

-Učenici su prošle godine volontirali dva do tri časa sedmično i realizirali aktivnosti kojima su doprinijeli rješavanju problema lokalne zajednice. Danas im čestitamo što su bili odgovorni građani. Zahvaljujemo i Općini Centar koja je od početka podržavala projekt ''Volontiranje je cool''. Osim novčane pomoći Općina nam je uvijek bila na raspolaganju- istakla je Amela Sirovina.

 

Učenici su sa oduševljenjem primili uvjerenja, a mnogi će, kako su naglasili, i u budućnosti nastaviti sa volonterizmom.

 

-Učestvovala sam u projektu da bih pomogla svima kojima je potrebno. Tokom volontiranja sam naučila koliko je važno pomagati drugima, a sklopila sam i nova prijateljstva. Trebamo se postaviti u situaciju onih kojima je potrebna pomoć i onda ćemo znati koliko je bitan volonterizam. I prije ovog projekta učestvovala sam u humanitarnim akcijama, a nastavit ću i dalje pomagati drugima- kazala je Lara Sutović, učenica devetog razreda Osnovne škole ''Isak Samokovlija''.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti