Pripreme za rekonstrukciju prostorija Centra za zdravo starenje

U petak, 16. maja 2014. godine održan je sastanak Stručnog tima za praćenje realizacije projekta ''Centar za zdravo starenje na području općine Centar'' na kojem je prezentiran projektni zadatak adaptacije i prenamjene općinskih prostorija u Ulici maršala Tita 12 za potrebe budućeg ''Centra za zdravo starenje''. Sastanak je vodila Varja Nikolić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
Pripreme za rekonstrukciju prostorija Centra za zdravo starenje

Prezentirajući projektni zadatak, Ljiljana Borovčanin-Ćirković, stručni saradnik u Službi za privredu i finansije Općine Centar je naglasila da će nove prostorije za osobe treće životne dobi imati 477 kvadratnih metara ukupne površine. Planirano je da u prizemlju objekta, pored tehničkih prostorija, bude smještena čitaonica, video sala, kuhinja, prostorije koje će u radu sa svojim korisnicima koristiti osoblje Centra poput psihologa. U dvorištu će biti zimska bašta, a u podrumu će, osim sanitarnih prostorija i ostave, biti i fitnes sala.

 

-Institut za materijale i konstrukcije Građevinskog fakulteta u Sarajevu će sačiniti potreban elaborat nakon čega će firma „IDEA“ iz Sarajeva uraditi idejni projekt, što je preduslov za predavanja zahtjeva za izdavanje urbanističke saglasnosti– kazala je arhitektica Ljiljana Borovčanin-Ćirković, koja je zadužena za provođenje kompletne procedure rekonstrukcije pomenutog prostora za potrebe Centra za zdravo starenje.

 

Zbog procedure izdavanja građevinske dozvole, kao i velikih građevinskih radova na kompletnoj rekonstrukciji prostorija u Titovoj 12, otvaranje Centra se očekuje tokom 2015. godine. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti