Obilne padavine nisu prouzrokovale veće štete u općini Centar

Na području općine Centar usljed obilnih padavina nije bilo većih posljedica. U utorak, 13. maja 2014. godine u Ulici Nahorevo pokrenulo se tlo, zbog čega je saobraćaj na ovom lokalitetu bio privremeno obustavljen, ali hitnom intervencijom Štaba civilne zaštite Općine Centar uklonjeni su zemljani nanosi i preusmjeren tok oborinskih voda kako bi se spriječilo ponovno aktiviranje klizišta.
Obilne padavine nisu prouzrokovale veće štete u općini Centar

 Nakon toga, prema riječima Vahida Bećirevića, pomoćnika načelnika za civilnu zaštitu Općine Centar, u središnjoj sarajevskoj općini više nije bilo alarmantnih situacija.

-Imali smo u Nahorevu klizanje tla koje je zaustavljeno. Jutros se na istom putu, u produžetku, pojavilo oštećenje na cesti, ali sveukupno stanje u Centru je zadovoljavajuće. Dobili smo nekoliko dojava o manjim odronima od kojih je većina sanirana. Uposlenici općinske Službe civilne zaštite stalno su na terenu i prate stanje kako bi se moglo pravovremeno reagovati ukoliko dođe do nesreća, naglasio je Bećirević.

Koševski potok, prema riječima Bećirevića, ne predstavlja opasnost i zasada nema nikakve opasnosti od izlijevanja. Općina Centar je u saradnji sa Gradom Sarajevom godinama ulagala u uređenje Koševskog potoka i njegovo čišćenje. Sada vidimo rezultate. Da nije bilo ovakvih projekata Koševski potok bi se sigurno izlio, istakao je Bećirević i dodao da će djelatnici Službe civilne zaštite i u narednim danima biti na terenu i poduzimati sve preventivne mjere kako bi se mogućnost nesreća svela na minimum.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti