Baletska predstava ''Mali maslačak'' za osnovce

U okviru Dana Općine Centar, koji se po odluci Općinskog vijeća Centar obilježavaju od 2. do 9. maja, na sceni Centra za kulturu Sarajevo (Jelića 1) odigrana je 7. maja 2014. godine baletska predstava ''Mali maslačak'' za učenike nižih razreda osnovnih škola Katoličkog školskog centra i ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak''.
Baletska predstava ''Mali maslačak'' za osnovce

 Predstavu koja je autorsko djelo kompozitora Josefa Bayera i Johanna Straussa, na sceni u Jelićevoj su izveli učenici sarajevske Osnovne muzičke škole ''Mladen Pozajić''. Muziku za predstavu su uradili Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović iz studija „Antika“, koordinator projekta je Amila Pandžić, grafički dizajn i tehnička realizacija Rešad Hadžibajrić, scenografija i kostimografija Narda Nikšić, a za koreografiju i režiju je bila zadužena Brižita Karabašić.

-Predstava, koja je namijenjena djeci predškolskog uzrasta od 3 do 5 godina te osnovcima do trećeg razreda škole, postavljena je na scenu Centra za kulturu prvenstveno s ciljem da ovim uzrastima približimo baletsku umjetnost, koje skoro da i nema u programima  redovnog obrazovanja– kazao je Senad Bostandžić, direktor Centra za kulturu.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti