Općina Centar donirala bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ 40.000 KM

Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar i Sebija Izetbegović, direktorica sarajevske Opće bolnice ''Prim.dr. Abdulah Nakaš'' potpisali su 14. maja 2014. godine protokol kojim Općina ovoj zdravstvenoj ustanovi donira iz budžeta 40.000 KM za nabavku neophodne opreme za potrebe opće hirurgije.
Općina Centar donirala bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ 40.000 KM

Potpisivanjem ovog protokola nastavljena je dugogodišnja tradicija prema kojoj Općina Centar izdvaja sredstva za poboljšanje zdravstvenih usluga.

 

-Saradnja Općine Centar i bolnice ''Prim.dr. Abdulah Nakaš'' traje dugi niz godina. Svake godine izdvojimo sredstva za ono što je najpotrebnije ovoj bolnici. Tako smo kompletno opremili odjel patologije, a nabavili smo i opremu za porodilište. Imamo sluha za ono što je bolnici najpotrebnije, a ove godine to je bio hirurški materijal. Novac doniramo našim građanima, a ne bolnici, jer će pacijenti imati bolje medicinske usluge i neće morati ići vani na liječenje koje je veoma skupo. Dakle, ulaganjem u naše zdravstvene ustanove možemo izbjeći da pacijenti traže pomoć u drugim zemljama. Siguran sam da naši doktori, ne samo u Općoj bolnici već i na Kliničkom centru kojem također doniramo opremu i novac, mogu izvršiti bilo koju operaciju koja se radi u drugim zemljama, ali ako imaju čime da je rade- naglasio je načelnik Bećirević.

 

Direktorica Izetbegović se zahvalila načelniku Bećireviću i dodala da će donirani novac mnogo značiti kada je u pitanju poboljšanje usluga prema pacijentima. -Mi ćemo u vrijednosti od 40.000 KM nabaviti opremu za hirurško odjeljenje odnosno za operacione sale. S obzirom na tešku ekonomsku situaciju, ne samo kod nas, već u cijelom svijetu, svaka pomoć ove vrste je dobrodošla. Bolnice, ambulante, klinički kapaciteti i sve što se dešava u zdravstvu je uslužna djelatnost. Mi smo ovdje da pomognemo građanstvu i korisnicima i ova pomoć nam mnogo znači jer ćemo uspjeti da kupimo potrebne instrumente i materijal- kazala je direktorica Sebija Izetbegović.

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti