Održana peta Revija mladih gitarista BiH

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, koje je trajalo od 2. do 9. maja, održana je u petak, 9. maja 2014. godine u sali Centra za kulturu Sarajevo - Jelića 1 peta po redu Revija mladih gitarista BiH.
Održana peta Revija mladih gitarista BiH

Na reviji su učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola iz Sarajeva, Zenice, Goražda, Travnika, Tuzle, Bihaća, Novog Travnika, Čapljine i Brčkog pokazali njihovo umijeće sviranja na akustičnoj gitari. Iz osnovnih muzičkih škola nastupili su: Josip Zubonja (Čapljina), Ajnur Popović (Goražde), Lamija Bojić (Travnik), Marta Topić (Novi Travnik), Hana Imamović (Bihać), Lukas Tavić (Zenica), Melina Mrkaljević (Brčko), Amila Kadrić i Lav Balasev-Samarski iz Sarajeva te Armin Smajić iz Tuzle. Učenici srednjih muzičkih škola koji su nastupili na reviji mladih gitarista su: Ismet Skrobo (Novi Travnik), Ammar Biser (Zenica), Mirza Hatunić i  Đanin Zeković iz Sarajeva, te Armin Ibrahimagić i Belmin Okanović iz Tuzle.

 

U subotu, 10. maja u Centru za kulturu održana je muzička radionica koju je vodio profesor muzike Predrag Stanković iz Tuzle.

 

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti