Uposlenicama Matičnog ureda uručene diplome o položenom stručnom ispitu

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević uručio je 13. maja 2014. godine uvjerenja o položenom posebnom stručnom ispitu za 15 uposlenica Matičnog ureda središnje sarajevske općine.
Uposlenicama Matičnog ureda uručene diplome o položenom stručnom ispitu

Uručenju diploma prisustvovala je i Jasna Beba, pomoćnica načelnika za opću upravu, koja je kazala da je Federalni MUP donio pravilnik i organizovao ispite za sve uposlenike matičnih ureda, što je bio preduslov za puštanje u testnu fazu Centralnog matičnog registra. -Sve uposlenice Općine Centar koje rade u Matičnom uredu položile su stručni ispit i dobile uvjerenja da mogu obavljati svoje poslove, naglasila je Beba.

 

Centralni registar će omogućiti građanima iz 78 općina u Federaciji BiH, te grada Mostara da od 30. juna dobiju izvode iz matičnih knjiga u bilo kojem dijelu ovog entiteta, bez obzira na mjesto prebivališta. Općina Centar je trenutno, prema riječima Bebe, u testnoj fazi.

 

-Zbog događaja od 7. februara, nakon čega smo radili u teškim uslovima, nismo imali dovoljno vremena da testiramo sistem. Mi smo prebacili podatke, ali smo utvrdili da je došlo do tehničkih problema gdje se pojedini podaci na izvodima nisu poklapali sa onim upisanim u matičnim knjigama. Sada smo u testnoj fazi i sa firmom koja radi prenos podataka nastojimo utvrditi i otkloniti sve greške kako bi na vrijeme mogli krenuti sa izdavanjem izvoda iz matičnih knjiga. Nastojat ćemo u što kraćem roku otkloniti sve nedostatke, jer tačnost podataka je najvažnija. Svaki dan, nakon završenog radnog vremena, testiramo bazu podataka kako bi sa primjedbama mogli ići ka firmi koja prebacuje podatke. Rokovi koje imamo dovoljni su i mi ćemo biti spremni da na vrijeme krenemo sa izdavanjem dokumenata, zaključila je Beba.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti