Finale manifestacije „Sportsko animacijski program – Dani Općine Centar“

Na otvorenom igralištu FIS-a u petak 9. maja 2014. godine, podjelom diploma za tri najbolje plasirane predškolske ustanove, te uručenjem zahvalnica za sve učesnike zvanično je okončan projekat „Sportsko-animacijski program – Dani Općine Centar“, koji su povodom obilježavanja Dana Općine Centar organizovali profesori tjelesnog vaspitanja Adis Mušanović i Mirza Pašić.
Finale manifestacije „Sportsko animacijski program – Dani Općine Centar“

 U projektu je učestvovalo 270 djece iz devet vrtića sa Centra, koji inače pohađaju sportsko-animacijski program namijenjen ovom uzrastu. Od ponedjeljka 5. maja do četvrtka 8. maja nakon takmičenja predškolaraca, u finale su se plasirala djeca iz vrtića „Iskrica“, „Skenderija“, te „Leptirić“.

-Takmičenje smo organizovali u čast Dana Općine Centar na vanjskom igralištu FIS-a za djecu starijeg uzrasta od 4,5 do 6 godina iz devet vrtića sa Centra, koji su inače učesnici projekta sportsko-animacijskog programa kojeg realizuje JU „Centar za sport i rekreaciju“. Tokom posljednjih pet dana djeca su se takmičila u četiri discipline: bacanje lopte u dalj, skok u dalj, kupljenje markera, te prelazak poligona sa preprekama – kazao je Adis Mušanović.

Na finalnom takmičenju prvo mjesto osvojila su djeca iz vrtića „Leptirić“, na drugo mjesto plasirali su se mališani iz „Iskrice“, a na treće djeca iz vrtića „Skenderija“.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti