Završeni „Dani sporta na području općine Centar“

Završnom manifestacijom i podjelom pehara najuspješnijim srednjoškolskim sportskim ekipama 9. maja 2014. godine na igralištu FIS-a, okončana je sportska manifestacija „Dani sporta na području općine Centar“.
Završeni „Dani sporta na području općine Centar“

Organizator manifestacije je Gimnazija Obala, pod pokroviteljstvom Općine Centar, koja je za ovu namjenu izdvojila 15.000 KM. Završnica manifestacije se organizuje povodom obilježavanja Dana Općine Centar, Dana Gimnazije Obala, Dana pobjede nad fašizmom tokom Drugog svjetskog rata i Dana Evrope.

Svečanosti u FIS-u su prisustvovali, osim predstavnika Općine Centar koje je predvodila predsjedavajuća Općinskog vijeća Varja Nikolić, i predstavnici Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta Kantona Sarajevo, Gradske uprave, SUBNOAR-a te direktori srednjih škola. Direktorica Gimnazije Obala Azra Tuzović zahvalila se načelniku Općine Centar Dževadu Bećireviću i Općinskom vijeću bez kojih, kako je naglasila, ova manifestacija ne bi bila ni približno uspješna.

 

Tokom ove tradicionalne sportske manifestacije takmičile su se ekipe iz 12 srednjih škola sa područja središnje sarajevske općine, i to u četiri sportske discipline: košarka (dječaci), fudbal (dječaci), odbojka (djevojčice) i stoni tenis (dječaci i djevojčice). Ove godine na takmičenju je učestvovalo 59 ekipa, odnosno oko 400 učenika, a na organizaciji „Dana sporta na području Općine Centar“, pored autora i voditelja ovog uspješnog projekta, profesorice tjelesnog odgoja u Gimnaziji Obala Belinde Begović, radilo je i stotinu srednjoškolaca.

 

Predsjedavajuća Nikolić pozdravila je prisutne, čestitala učesnicima i poželjela im mnogo sreće u budućnosti.

-Kada sam čula koliko učenika je učestvovalo u organizaciji i na takmičenju, uvidjela sam da se 9. maj kao bitan datum za Centar, državu BiH i Evropu, obilježava na najbolji mogući način. Sportom izgrađujemo bolje društvo - istakla je Nikolić.

 

Tokom manifestacije odigrano je 40 utakmica. Najbolji u košarci bili su učenici Prve gimnazije, drugo mjesto osvojili su srednjoškolci Druge gimnazije, a treće mjesto pripalo je košarkašima Srednje zubotehničke škole. U fudbalu su najviše pokazali dječaci Prve gimnazije, drugo mjesto osvojili su učenici Srednje zubotehničke škole, a na treće su se plasirali srednjoškolci Katoličkog školskog centra.

 

Prvo mjesto u stonom tenisu u kategoriji dječaka pripalo je učenicima Druge gimnazije, drugo srednjoškolcima Prve gimnazije, a treće takmičarima Srednje medicinske škole Jezero. U kategoriji djevojčica najviše su pokazale učenice Gimnazije Obala, na drugo mjesto su se plasirale srednjoškolke Prve gimnazije, a na treće stonoteniserke Druge gimnazije.

Najbolje rezultate u sveukupnom plasmanu osvojila je Prva gimnazija, drugo je pripalo Drugoj gimnaziji, a treće Katoličkom školskom centru.

Predstavnicima najboljih škola u sveukupnom plasmanu, diplome i pehare uručila je Zakira Šero, pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, sport i kulturu. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti