Nastavak aktivnosti projekta „Jačanje lokalne demokratije“

U prostorijama hotela „Sarajevo“ u četvrtak 8. maja 2014. u organizaciji Saveza općina i gradova održan je trening za predstavnike jedinica lokalne samouprave iz Federacije BiH, što predstavlja nastavak aktivnosti u realizaciji projekta „Jačanje lokalne demokratije“.
Nastavak aktivnosti projekta „Jačanje lokalne demokratije“

U ime Općine Centar radionici su prisustvovali savjetnici općinskog načelnika Muamer Hodžić i Tarik Hadžiomerović.

 

U okviru pomenutog projekta učesnici su mogli saznati o LOD metodologiji (Level of Development) koja se primjenjuje u zemljama Evropske unije, kao mehanizmu za transparentno finansiranje projekata organizacija civilnog društva.

 

Savez općina i gradova Federacije BiH od 1. januara 2013. godine počeo je sa implementacijom projekta “Podrška jačanju lokalne samouprave FBiH u pružanju efektivnijih i efikasnijih usluga” u saradnji sa Razvojnim programom ujedinjenih nacija (UNDP). Projektne aktivnosti Saveza definisane su kroz saradnju sa partnerima tri projekta koje implementira UNDP i to: LOD (Projekat “Jačanje lokalne demokratije/dekoracije III (LOD III) koji finansira Evropska unija), ILDP (“Projekat integrisanog lokalnog razvoja”, koji finansira SDC – Švicarska agencija za razvoj i saradnju) i MTS (Projekat “Sistem obuke za jedinice lokalne samouprave”, koji finansira Sida – Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju).

Cilj projekta je doprinos demokratskoj stabilizaciji, pomirenju i daljnjem razvoju BiH kroz podršku odabranim jedinicama lokalne samouprave u uspostavljanju boljih odnosa između lokalnih vlasti i civilnog društva, te stvaranju finansijskih mehanizama za unaprijeđeno pružanje usluga.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti