Održano takmičenje u streljaštvu

Povodom Dana Općine Centar u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“ u srijedu 7. maja 2014. godine održano je takmičenje u streljaštvu.
Održano takmičenje u streljaštvu

Takmičenje je otvorio Esad Mavrić, potpredsjednik Streljačkog kluba „Sarajevo“, klub koji je organizovao takmičenje pod pokroviteljstvom Općine Centar. – Za nas je izuzetna čast da naš streljački klub na ovaj način daje svoj doprinos u obilježavanju godišnjice dešavanja od 2. maja 1992. godine, na što ponosno možemo reći da su tadašnji događaji odredili budućnost ove općine i države BiH – kazao je Mavrić prije početka takmičenja.

 

Sabrina Drinjaković, trener streljaštva i učesnik u organizaciji manifestacije je kazala da su osim takmičara iz kluba „Sarajevo“ pozivu se odazvali članovi još pet klubova iz BiH. –Uspjeli smo okupiti 60 takmičara iz streljačkih klubova „Željezničar“ (Sarajevo), „Zenica“ (Zenica), Strijelac (Sarajevo i Tuzla) i „Panter“ (Bijeljina).

 

Na kraju takmičenja najbolje plasiranim učesnicima su podijeljene medalje. U kategoriji vazdušne puške za muškarce najbolji su bili članovi SK „Sarajevo“ Nedžad Džanković (prvo mjesto), Nedžad Fazlija (drugo mjesto) i Amar Dizdarević (treće mjesto). U kategoriji vazdušne puške za žene prvo mjesto je osvojila Ema Iličić ( SK „Zenica“), drugo Segmedina Bjelošević (SK „Sarajevo“), dok je treća pozicija pripala Vanesi Delija iz SK „Zenica. U gađanju vazdušnim pištoljem najbolje plasirani je Adnan Sadžak (SK „Strijelac“-Tuzla), drugo mjesto je osvojio Ladislav Kremenjaš, a treće Igor Hrnjić, obojica iz SK „Sarajevo“.

 

U kategorijski serijske vazdušne puške najbolji plasman je ostvarila Almira Mušinović, zatim Amil Đulić, te na trećem mjestu je Elvedin Dervišević.

 

Na ovom takmičenju je Amar Dizdarević iz SK „Sarajevo“ sa 606,4 kruga postigao novi državni rekord u gađanju vazdušnom puškom za juniore.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti