Ahmet Kurbagić „Policajac godine“

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Centar, održanoj 6. maja 2014. godine u velikoj sali Općine, Ahmetu Kurbagiću uručena je nagrada „Policajac godine“ za 2013. godinu, koju Općina dodjeljuje policajcima Prve policijske stanice Centar.
Ahmet Kurbagić „Policajac godine“

Dodjelu ovog priznanja Općina organizuje šesti put zaredom, a na njega imaju pravo samo policajci koji rade na terenu, dok se uposleni u administraciji PS Centar ne uzimaju u obzir.

 

U okviru Prve policijske uprave formirana je Komisija koja je vrednovala rezultate policijskih službenika. Komisija je sačinila rang listu nakon čega je odlučeno da Kurbagiću bude dodijeljeno ovo prestižno priznanje.

 

U obrazloženju pomenute Komisije, koje je prisutnima pročitala Jasna Beba, pomoćnica načelnika za opću upravu, stoji da je policajac Kurbagić, između ostalog, tokom prošle godine lišio slobode 11 osoba za koje su postojali osnovi sumnje da su izvršioci težih krivičnih dijela.

 

- Uvidom u personalni dosje policajca Kurbagića, tokom 2013. godine, nije bilo nikakve nepravilnosti u radu ovog policijskog službenika, te imenovani svojim ponašanjem i  odnosom prema kolegama i zajednici u  kojoj radi odaje utisak poštenog i savjesnog policijskog službenika koji u svom radu maksimalno iskazuje razumijevanje za svakoga. Imenovani je također iskazao veliki nivo stručnosti, korektnosti i profesionalnosti u obavljanju postavljenih zadataka. Važno je napomenuti da je policajac Kurbagić, kao vođa policijskog tima, teško povrijeđen ispred zgrade Kantona Sarajevo tokom demonstracija građana, 7. februara 2014. godine. Također je Kurbagić tokom prošle i ove godine dobio nekoliko priznanja od predstavnika lokalne zajednice i MUP-a Kantona Sarajevo za izuzetnu saradnju te za svoj rad i doprinos u radu policije – kazala je Beba.

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti