Služba za prostorno uređenje useljava u zgradu Općine Centar

Obnova zgrade Općine Centar koja je zapaljena tokom demonstracija građana 7. februara odvija se planiranom dinamikom.
Služba za prostorno uređenje useljava u zgradu Općine Centar

Tako je početkom sedmice u zgradu Općine započelo useljenje Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove, te Odjeljenja za informisanje. Uposlenici pomenutih službi, kako bi se što prije vratili u zgradu Općine, pomogli su u uređenju njihovog radnog prostora. 

Prema riječima Zlatka Voljevice, vođe stručnog tima za praćenje aktivnosti na hitnoj sanaciji zgrade Općine i pomoćnika načelnika, u objekat je uvedeno nekoliko izvođača radova koji saniraju oštećenja na krovu, instalacijama, zidovima i podovima.

-Služba za prostorno uređenje se vraća u zgradu i uskoro će svi građani kojima su potrebne usluge ove službe pomoć moći dobiti u zgradi Općine Centar. I ostale službe će se useljavati kontinuirano. Općina Centar i izvođači radova ulažu maksimalne napore kako bi što prije osposobili sve prostorije u zgradi. Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo besplatno vrši nadzor nad izvedenim radovima - kazao je Voljevica.

Da podsjetimo, samo sedam dana nakon požara ponovo je otvorena šalter sala Matičnog ureda gdje građani mogu dobiti izvode iz matičnih knjiga i ovjeriti dokumenta, predati zahtjev na Protokol Općine Centar i na Info-pultu dobiti potrebnu informaciju ili formular za ostvarivanje svojih prava. Također je brzo nakon požara ponovo počela elektronska provjera podataka u matičnim knjigama za izdavanje biometrijskih pasoša i elektronskih ličnih karti, a u Općinu je useljen i kabinet načelnika.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti