Okvirni budžet za organizaciju EYOF-a 6,4 miliona eura

Druga sjednica Organizacionog odbora 13. evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2017, kojom su predsjedavali gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva Ivo Komšić i Nenad Samardžija, održana je sredinom aprila u Skupštini Istočnog Sarajeva.
Okvirni budžet za organizaciju EYOF-a 6,4 miliona eura

U ime Općine Centar sastanku su prisustvovali savjetnici općinskog načelnika Tarik Hadžiomerović i Muamer Hodžić.

Na sjednici je razmatrano nekoliko ključnih pitanja za nastavak organizacijskih aktivnosti zimske olimpijade za mlade sportiste (EYOF), koja će biti održana 2017. godine u gradovima Sarajevo i Istočno Sarajevo. Najvažnije tri tačke koje su usvojene jeste okvirni budžet za naredne tri godine u iznosu od 6,4 miliona eura, master plan EYOF-a 2017, rađen uz pomoć i podršku kolega iz Olimpijskog komiteta Srbije koji su bili domaćini ljetnog EYOF-a 2007. godine, te Izvještaj Izvršnog odbora EYOF-a. Na sjednici je rečeno da u organizacionom smislu sve teče prema planu, te da su formirana sva potrebna organizacijska tijela kao i preduzeće EYOF d.o.o  koje će biti ugašeno odmah po završetku igara.

Delegati su informisani da će u saradnji sa strukovnim savezima, Olimpijskim komitetom BiH i upraviteljima, u partnerskom odnosu, obnavljati borilišta i neophodnu infrastrukturu. Okvirni budžet ne nudi kompletnu revitalizaciju i rekonstrukciju borilišta, ali će pružiti neophodnu tehničku podršku strukovnim savezima koji će biti u organizaciji i realizaciji takmičenja.

Podsjetimo, Evropski olimpijski festival za mlade najveće je takmičenje omladine uzrasta od 14 do 18 godina, a na takmičenju 2017. godine nastupit će oko 1.500 učesnika iz 49 zemalja Evrope u ukupno sedam sportova.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti