Položeno cvijeće na šehidsko mezarje Kovači i spomen-obilježja

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar članovi delegacije Općine i boračkih udruženja su 2. maja 2014. godine obišli šehidsko mezarje na Kovačima i spomen-obilježja, gdje su položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata tokom proteklog rata.
Položeno cvijeće na šehidsko mezarje Kovači i spomen-obilježja

Delegaciju su predvodili, u ime načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića, njegov savjetnik Mustafa Resić te Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar.  Na šehidskom mezarju Kovači delegacije su također obišle i mezar prvog predsjednika rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika i vrhovnog komandanta Armije RBiH.

 

U svom obraćanju prisutnima dopredsjedavajući Ajnadžić je kazao da na ovakvim mjestima ne treba mnogo govoriti, jer ovdje šutnja govori puno više. – Obilježavajući 2. maj – Dan Općine Centar, odajemo priznanje i duboko poštovanje onima koji su dali svoje živote za odbranu naše drage Bosne i Hercegovine. Ovo vrijeme treba da bude početak preokreta da pravda i pravičnost dođe na svoje mjesto a u korist onih koji su zaslužni u odbrani državnosti i izgradnji Bosne i Hercegovine – kazao je Ajnadžić.

-Nedvosmisleno je da je 2.maj bio presudan dan za odbranu Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Na ovaj način Općina Centar želi izraziti prije svega suosjećanje sa porodicama ovih heroja Sarajeva koji su dali živote za odbranu ovog grada i BiH tokom najtežih borbi za slobodu u povijesti ove zemlje - kazao je Resić.

 

Nakon ovog su delegacije obišle i položile cvijeće pored Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. te kod spomen-obilježja „Mala kula“ na Grdonju kojom prilikom se prisutnima obratio Enver Krluč, predsjednik Jedinstvene organizacije boraca „Unija veterana“ općine Centar. – Na ovom mjestu gdje se sada nalazimo uklesana su imena 315 poginulih pripadnika Armije RBiH koji nisu samo branili općinu Centar već i cijelu BiH. Danas borci moraju biti složni kao ratnih godina i moramo se boriti za svoje dostojanstvo – kazao je Krluč.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti