Podijeljena simbolična novčana pomoć za 50 boračkih porodica

Obilježavajući Dane Općine Centar u petak 2. maja 2014. godine u velikoj sali Općine (Mis Irbina 1) upriličen je susret sa članovima boračkih porodica. Ovom prilikom su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar te boračkih udruženja za 50 pripadnika boračke populacije u stanju socijalne potrebe uručili simbolične novčane pomoći od po 100 KM.
Podijeljena simbolična novčana pomoć za 50 boračkih porodica

U svom pozdravom obraćanju Varja Nikolić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar je pozdravila sve prisutne i čestitala im 2. maj - Dan Općine Centar, historijski dan kada je odbranjen ovaj grad i država BiH.

Dopredsjedavajući Nedžad Ajnadžić je ovom prilikom kazao da ova današnja podjela pomoći predstavlja samo mali znak dobre volje za sveukupne zasluge boračke populacije u očuvanju naše slobode. - Čestitam svim građanima Dan Općine Centar i Kantona Sarajevo, zbog toga smo ponosni što smo braneći ovu općinu branili i državu Bosnu i Hercegovinu i sve narode i građane koji ovu državu vole i prihvataju je kao svoju. Želim da nam BiH živi mnogo duže nego mi što živimo i da naša djeca, naša pokoljenja i buduće generacije beru blagodeti naše požrtvovanosti kazao je Ajnadžić, dok je Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika Dževada Bećirevića kazao da je 2. maj dan ponosa i sjećanja na veliku borbu za slobodu.-Sarajevo je ostvarilo presudnu bitku za odbranu Predsjedništva RBiH kao simbola državnosti, i zahvaljujući vašoj borbi i žrtvi šehida i poginulih boraca izvojevala se najveća bitka za odbranu ovog grada i BiH. Nema riječi kojima se može  izraziti zahvalnost ljudima koji su žrtvovali život i zdravlje da bi sačuvali svoj grad. Svi mi zajedno moramo se ponositi i sa najvećom čašću i poštovanjem sjećati se tog vremena ne zaboravljajući žrtvu naših boraca. Naša je obaveza da pokušamo na osnovama morala, pravde i ljudskosti graditi jedno novo bolje društvo – kazao je Resić.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti