Malonogometni klub ''Centar'' prvak države

Malonogometni klub ''Centar'' je u subotu, 26. aprila 2014. godine, bez ijedne izgubljene utakmice, osvojio titulu prvaka prve jedinstvene Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu i time osigurao predstavljanje naše zemlje u UEFA futsal Kupu.
Malonogometni klub ''Centar'' prvak države

Naime, u sportskoj dvorani ''Ramiz Salčin'' na Mojmilu odigrana je posljednja utakmica 22. kola i to između MNK ''Centar'' i KMF ''Tango'' iz Istočnog Sarajeva rezultatom 2:2, što je bilo dovoljno da ''Centar'' potvrdi naslov prvaka. Ekipa Centra je okončala prvenstvo sa 17 pobjeda i 4 neriješene utakmice i sa ukupno 50 bodova, dok je drugoplasirana ekipa ''Tango'' osvojila 43 boda. Golove na ovoj utakmici za MNK ''Centar'' postigli su Emir Bunar i Nijaz Mulahmetović, a prema riječima direktora kluba Dženana Muminovića, najbolji strijelci ekipe tokom prvenstva bili su Nermin Kahvedžić i Nermin Jusić.

 

Nakon utakmice uslijedila je ceremonija proglašenja prvaka, a medalje i pehare igračima i rukovodstvu ''Centra'' uručili su predsjednik nogometnog saveza BiH Elvedin Begić i generalni sekretar Saveza Jasmin Baković. Direktor šampionskog kluba Dženan Muminović uručio je zahvalnicu Općini Centar za nesebičnu podršku u radu i razvoju MNK ''Centar'' kao i velikom doprinosu za osvajanje šampionske titule, koju je u ime Općine preuzeo vijećnik Općinskog vijeća Amel Mekić. Inače, Općina Centar je jedan od glavnih sponzora istoimenog malonogometnog kluba.

 

Ekipu MNK ''Centar'' čine: Nijaz Mulahmetović - kapiten, Alen Lalić, Bahrudin Omerbegović, Nermin Kahvedžić, Dženan Čeligija, Amel Handžić, Emir Bunar, Emir Gekić, Senad Lalić, Nermin Jusić, Davor Marković, Zajko Zeba, Amer Šarić, Josip Lokmer, Sedin Mulaosmanović, Kerim Tufekčić i Kemal Salkica.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti