Nova donacija Općine Centar Kliničkom centru na Koševu

U prostorijama Kliničkog cen¬tra Univerziteta u Sarajevu 25. aprila 2014. godine potpisan je ugovor o donaciji opreme za potrebe Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, čiju nabavku je finansirala Općina Centar. U ime Općine Centar ugovor je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime KCUS generalni direktor prof. dr. Damir Aganović.
Nova donacija Općine Centar Kliničkom centru na Koševu

Kako je u svom obraćanju prisutnima kazao načelnik Bećirević, pomenuta donacija u vrijednosti od 53.000 KM koje je Općina Centar izdvojila za nabavku diodnog lasera za proktološke zahvate, nije donacija Kliničkom centru već građanima.-Svake godine u općinskom budžetu planiramo finansijska sredstva za nabavku neophodnih medicinskih aparata za potrebe Kliničkog centra, što je mnogo jeftinije i bolje za naše sugrađane nego da se velika sredstva izdvajaju za liječenja na nekoj od klinika u zemljama okruženja. Također imamo u planu nabaviti i medicinsku opremu za potrebe druge dvije klinike KCUS-a. Ovom prilikom želim najaviti da nadležna općinska služba priprema tendersku dokumentaciju za nabavku tri sanitetska vozila u vrijednosti oko 200.000 KM za potrebe prevoza pacijenata unutar Kliničkog centra, tako da očekujem da ćemo tu donaciju uručiti najkasnije za dva mjeseca– kazao je Bećirević.

 

Direktor Damir Aganović je ovom prilikom kazao da Općina Centar nije samo veliki donator već i prijatelj Kliničkog centra i dodao da je od 2010. godine Općina Centar za potrebe KCUS nabavila 15 raznih medicinskih aparata u vrijednosti oko 540.000 KM. O medicinskoj opremi koja je danas donirana govorio je šef Klinike za opću i abdominalnu hirurgiju dr. Jusuf Šabanović. –Nabavljeni laserski aparat predstavlja najnoviju tehnologiju koja se koristi u liječenju hemoroida i perianalnih fistula. Sa ovom tehnologijom, kakvu ne posjeduje nijedna klinika u regionu, postižu se bolji rezultati u liječenju i oporavku pacijenata. Ovom prilikom se zahvaljujem načelniku Bećireviću i Općini Centar na vrijednoj donaciji opreme koja će biti na usluzi ne samo pacijentima iz Kantona Sarajevo već iz cijele BiH koji se liječe na našoj klinici– kazao je Šabanović.

 

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i Osmo Babić, pomoćnik načelnika i rukovodilac Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja koja je provela proceduru nabavke donirane medicinske opreme.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti