Malonogometni klub ''Centar'' prvak države

Dva kola prije okončanja Premijer futsal lige BiH u sezoni 2013./2014, igrači malonogometnog kluba ''Centar'' su pobjedom nad ekipom MNK ''Zrinjski'' iz Mostara došli do sedam nedostižnih bodova ispred drugoplasirane ekipe KMF ''Tango'' iz Istočnog Sarajeva, čime su postali osvajači titule prvaka jedinstvene državne lige u malom fudbalu.
Malonogometni klub ''Centar'' prvak države

Tim povodom je 24. aprila 2014. godine u Coloseum klubu na Skenderiji održana press konferencija na kojoj je, osim predstavnika MNK ''Centar'', učestvovao i Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar te Selim Gušo, kapiten KMF ''Tango''.

 

Direktor kluba ''Centar'' Dženan Muminović je ovom prilikom zahvalio Općini Centar na sveukupnoj podršci tokom proteklog perioda. –Sada smo usmjereni na što bolji plasman u evropskoj Ligi prvaka u malom fudbalu. Također planiramo uputiti prema FIFA i UEFA inicijativu da se utakmice prvog kola ovog elitnog takmičenja odigraju u Sarajevu, što bi bilo pozitivno za cjelokupni sport u BiH– kazao je Muminović.

 

Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar, koja je jedan od glavnih sponzora istoimenog malonogometnog kluba, je na press konferenciji rekao: –Klub koji nosi naziv ''Centar'' može samo ostvarivati vrhunske rezultate kao i sama Općina. Zahvaljujem i općinskim vijećnicima, među kojima su neki danas sa nama, kao i mnogima koji su finansijskom podrškom i odvajanjem svog slobodnog vremena bodrili ove momke do historijskog uspjeha. Između ostalih, posebno bih istakao Seada Alića, člana Uprave kluba. Podrška Općine Centar, naravno, neće izostati ni ubuduće– kazao je Bećirević.

 

Domaćini konferencije su najavili posljednju utakmicu u ovom prvenstvu koja treba biti odigrana u subotu, 26. aprila u 20 sati u Sportskoj dvorani ''Ramiz Salčin'' na Mojmilu i pozvali sve ljubitelje malog nogometa da dođu na utakmicu i proslavu osvajanja titule državnog prvaka. Kapiten kluba Nijaz Mulahmetović je kazao da će se u subotu igrači truditi da pruže vrhunsku malonogometnu predstavu i pokažu zašto su prvaci države, a trener MNK ''Centar'' Muhamed Poričanin je dodao da je od početka sezone jedini cilj bio osvajanje titule prvaka države u futsalu i da se taj san ostvario.

 

Na kraju press konferencije su direktor kluba Muminović i igrači uručili Dževadu Bećireviću zahvalnicu za cjelokupnu dosadašnju podršku i poklonili mu uramljenu zajedničku fotografiju za koju je načelnik kazao da će stajati na počasnom mjestu u njegovoj kancelariji.  

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti