Potpisani ugovori za dodjelu stipendija Općine Centar učenicima i studentima

U prostorijama Centra za kulturu (Jelića 1) u četvrtak 24. aprila 2014. godine organizovano je potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija Općine Centar ''Prof. dr. Husein Kulenović'' za školsku 2013./2014. godinu.
Potpisani ugovori za dodjelu stipendija Općine Centar učenicima i studentima

Ugovore je potpisalo 112 učenika srednjih škola, koji će mjesečno dobijati po 80 KM, te 92 studenta za mjesečnu stipendiju od 120 KM.  Općinsko vijeće Centar je na 18. sjednici održanoj 18. marta 2014. godine, usvojilo Odluku o izboru učenika i studenata za dodjelu općinskih stipendija za ovu školsku godinu. Za tu namjenu je Općina u svom budžetu obezbijedila nešto više od 200.000 KM. Stipendije Općine Centar obuhvataju period od 10 mjeseci (od septembra 2013. do juna 2014. godine).

 

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je u svom obraćanju čestitao dobitnicima stipendije i uz želje za dobro zdravlje kazao da je njemu lično izrazito zadovoljstvo da su općinsku stipendiju dobili najbolji učenici i studenti sa najvišim prosjekom ocjena.

 

–Želim da studenti, stipendisti Općine Centar, uspješno okončaju studije i postanu ugledni članovi ovog društva, koji će doprinijeti boljem i bržem razvoju Sarajeva i BiH. Žao mi je što u aprilu dobijate stipendiju, a razlog je što je Općinsko vijeće Centar tražilo da usvoji izmjene i dopune Pravilnika o dodjeli stipendije „Prof.dr. Husein Kulenović“ zbog čega se kasni sa isplatom stipendije. Pametno uložite ovaj novac i nastavite da budete dobri učenici i studenti te stipendisti Općine Centar – kazao je Bećirević.

 

Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar je prisutne upoznala o proceduri odabira najboljih učenika i studenata. – Nakon što je Služba Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport 9. januara 2014. godine objavila javni poziv za dodjelu općinske stipendije, u predviđenom roku do 24. januara na konkurs je predata 261 prijava, od čega je 185 kandidata ispunilo uslove. U skladu sa kriterijima i na način kako je propisano Pravilnikom o dodjeli stipendije ''Prof. dr. Husein Kulenović'', kandidati su bodovani po osnovu rezultata u učenju i na takmičenjima, kao i po osnovu niskog porodičnog standarda i otežanih uvjeta života te učešća roditelja u oružanim snagama – kazala je Šero.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti