Završena revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva osnovaca sa Centra

Drugog dana takmičenja iz kulturno-umjetničkog stvaralaštva za osnovce iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar, na sceni Centra za kulturu (Jelića 1) u srijedu, 23. aprila 2014. godine učenici su predstavili svoje numere iz folklora (pet škola) i modernog plesa (10 škola).

Na kraju takmičenja stručni žiri kojeg su činili: Belinda Begović, instruktorica plesa, Sulejmen Skenderagić, sekretar KUD ''Proleter'' i Emir Fejzić, predavač plesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, odlučio je da su u folklornim izvedbama najbolji bili učenici škole ''Nafija Sarajlić'', na drugom mjestu su učenici OŠ ''Safvet-beg Bašagić'', dok je treće mjesto pripalo OŠ ''Vladislav Skarić''.

U kategoriji modernog plesa prvo mjesto je osvojila OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'', zatim slijedi škola ''Silvije Strahimir Kranjčević'', dok je na trećem mjestu OŠ Katoličkog školskog centra.

Nakon proglašenja pobjednika drugog, ujedno i završnog dana takmičenja iz kulturno-umjetničkog stvaralaštva osnovaca, pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero uručila je diplome za prva tri osvojena mjesta. Općina Centar, koja je pokrovitelj i organizator takmičenja, obezbijedila je za tri najuspješnije škole i novčane nagrade od 450, 300 i 200 KM, sredstva koje će te obrazovne ustanove iskoristiti za poboljšanje uslova rada školskih sekcija.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti