Počelo općinsko takmičenje iz kulturno-umjetničkog stvaralaštva

Uručenjem diploma najbolje plasiranim školama u utorak, 22. aprila 2014. godine okončan je prvi dan takmičenja kulturno-umjetničkog stvaralaštva učenika 11 osnovnih škola sa područja općine Centar, koje se održava u prostorijama Javne ustanove Centar za kulturu Sarajevo (Jelića 1), a pokrovitelj i organizator je Općina Centar.

Osnovci iz sedam škola su pokazali svoje umijeće iz instrumentalne muzike, dok se deset osnovnih škola takmičilo u kategoriji vokalne izvedbe.

Stručni žiri u sastavu: Sanja Arnautović, profesorica muzike, Belma Tuzović-Mujkić, profesorica gitare i Latif Močević, muzičar, odlučio je o plasmanu. Za instrumentalnu izvedbu prvo mjesto je osvojila OŠ ''Alija Nametak'' za kompoziciju ''Lijepi li su mostarski dućani'', dok je drugo mjesto pripalo OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' za izvedbu kompozicije ''Ciganska svita''. Treće mjesto je osvojila OŠ ''Isak Samokovlija'' za kompoziciju ''Muzičko slikanje''.

U kategoriji vokalne izvedbe ''Djeca pjevaju hitove'' najbolje plasirana je OŠ ''Safvet-beg Bašagić'' sa numerom ''Ne rugaj se'', drugo mjesto je pripalo OŠ ''Hasan Kikić'' za ''Titanium'', a treće školi ''Alija Nametak'' za izvedbu numere pod nazivom ''Stay''.

Diplome i nagrade je uručila Zakira Šero, pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport. Za prvo osvojeno mjesto nagrada je 450 KM, za drugo 300 KM, a za treće 200 KM. Navedene novčane nagrade škole će iskoristiti za unapređenje rada i nabavku neophodne opreme za rad školskih sekcija.

Takmičenje učenika osnovnih škola sa Centra u kulturno-umjetničkom stvaralaštvu se nastavlja sutra u srijedu, 23. aprila 2014. godine od 10 do 12,20 sati, kada su na programu folklor i moderni ples.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti