Općina Centar podržava rad Narodne kuhinje ''Stari Grad''

U prostorijama Narodne kuhinje „Stari Grad“ (Halači 6) u ponedjeljak 21. aprila 2014. godine upriličeno je potpisivanje protokola o realizaciji granta u iznosu od 20.000 KM, koje je Općina Centar u svom budžetu izdvojila za podršku radu ove humanitarne ustanove.
Općina Centar podržava rad Narodne kuhinje ''Stari Grad''

Prilikom potpisivanja protokola Zilha Šeta, upraviteljica Narodne kuhinje, je izjavila da Vlada Kantona Sarajevo finansira rad pet narodnih/pučkih kuhinja u ovom kantonu. –Narodna kuhinja zahvaljujući ovoj podršci može svaki dan obezbjediti po 750 grama kuhane hrane te po pola hljeba za svakog korisnika kuhinje. Danas sam potpisala sporazum kojim Općina Centar donira finansijska sredstva za poboljšanje uslova rada ove kuhinje, što je višegodišnja praksa centralne gradske općine. Za izdvojena sredstva planiramo napraviti pakete sa osnovnih životnim namirnicama težine od 15 do 19 kilograma koji će biti podijeljeni socijalno-ugroženom stanovništvu na području ove centralne općine.  Mene raduje činjenica da su do sada tri sarajevska načelnika Centra, Starog Grada i Novog Sarajeva odlučili podržati rad ove kuhinje, čije usluge koristi više od 1.200 socijalno ugroženih građana – kazala je Šeta.

 

Adil Katica, član Štaba civilne zaštite Općine Centar koji je prisutvovao potpisivanju protokola, je ovom prilikom kazao da je Općinsko vijeće Centar prihvatilo inicijativu načelnika Bećirevića da se u ovogodišnjem budžetu poveća iznos sredstava planiran za podršku radu Narodne kuhinje „Stari Grad“, što će pomoći u poboljšanju života socijalno-ugroženom stanovništvu sa Centra.

 

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je prethodno potpisao protokol o donaciji sredstava Narodnoj kuhinji „Stari Grad“, dok je današnjem potpisivanju također prisustvovala i Edina Muslić, savjetnica općinskog načelnika.

 

Prema službenim podacima u Kantonu Sarajevo ima registrovano4.971 korisnika narodnih/pučkih kuhinja. 

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti