Sutra premijera dječije predstave ''Kako je napisano prvo pismo''

U prostorijama Centra za kulturu (Jelića 1) održana je 14. aprila 2014. godine press konferencija na kojoj je najavljena premijera predstave za djecu ''Kako je napisano prvo pismo'', koju će 16. aprila 2014. godine u 18 sati u velikoj sali Centra za kulturu izvesti Udruženje ''Mala scena''.
Sutra premijera dječije predstave ''Kako je napisano prvo pismo''

Predstava je urađena na osnovu dvije pripovijetke nobelovca Rudyarda Kiplinga iz njegove knjige ''Istinite priče''. Irma Alimanović-Alihodžić, koja glumi u ovoj predstavi je kazala da procent nepismenosti u BiH raste nakon ratnog perioda te da ih je to navelo da se bave ovom tematikom i skrenu pažnju na sve veći broj djece koja se ne školuje. –Jedan od osnovnih ciljeva ove predstave jeste da ukažemo na važnosti pismenosti i obrazovanja u današnjem vremenu – kazao je glumac Kemal Čebo.

 

U predstavi igraju Ivana Vojinović, Kemal Čebo, Irma Alimanović-Alihodžić i Adnan Kreso koji potpisuje i režiju. Muziku su radili Kemal Čebo, Mirza Salković i Ismar Žalica, a projekt menadžer je Mirna Kreso.

 

Prva repriza predstave zakazana je za subotu, 19. april u 11 sati na sceni Centra za kulturu, gdje se mogu i kupiti karte po cijeni 5 KM ili rezervisati na broj telefona 033/232-594.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti