Radovi u Jukićevoj ulici na Koševskom brdu

Sa poboljšanjem vremenskih prilika i početkom nove građevinske sezone započeli su radovi na izgradnji dva potporna zida i uređenju prilaza u Jukićevoj ulici kod broja 51. Projekt finansira Općina Centar sa iznosom 5.100 KM.
Radovi u Jukićevoj ulici na Koševskom brdu

–U dosadašnjem toku radova na ovoj lokaciji završili smo izgradnju dva armirano-betonska potporna zida dužine 12,5 i sedam metara, koji imaju ulogu da spriječe klizanje obližnjeg tla, kao i nastanak oštećenja putnog prilaza. Također smo postavili završni sloj betona na treći - postojeći potporni zid i završili nasipanje tampona na prilaznom putu u Jukićevoj kod broja 51. Ispred zgrade na pomenutoj adresi završili smo betoniranje plohe i popravili rukohvatnu ogradu na stepeništu koje vodi do ulaza u zgradu. Još nam predstoji da postavimo završni sloj asfalta na prilaznoj rampi– kazao je Muradin Papić, šef gradilišta.

Za realizaciju ovog projekta angažovana je građevinska firma ''Grakop'' iz Kiseljaka, dok je za nadzor zadužena ''Energotehnika'' iz Doboja.

Osim navedenog projekta, koji je realizovan na osnovu potpisanog ugovora o izvođenju radova na sanaciji ulica na području općine Centar, firma ''Grakop'' je tokom proteklog perioda uradila asfaltiranja Ulice Gornji Kromolj do broja 50, sanaciju prolaza koji spaja ulice Nusreta Šišića Dede i Braće Begić na Koševskom brdu, rekonstrukciju prostora ispred ulaza i rekonstrukciju trotoara u Braće Begić 38, kao i asfaltiranje dijela Ulice Antuna Hangija 18-28. U ime Općine Centar ugovor je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime firme ''Grakop'' iz Kiseljaka Šukrija Melezović. Vrijednost ugovora za realizaciju svih pet pomenutih projekta iznosi 222.700 KM, sredstva koja je iz svog budžeta izdvojila Općina Centar.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti