Potpisani okvirni sporazumi za održavanje cesta na Centru

Nakon okončanja propisane procedure koja se provodi u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, načelnik Dževad Bećirević je u ime Općine Centar potpisao dva okvirna sporazuma za izvođenje radova na izgradnji, rekonstrukciji i redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Centar u 2014. godini.
Potpisani okvirni sporazumi za održavanje cesta na Centru

Prvi sporazum je potpisan sa građevinskom firmom ''Grakop'' iz Kiseljaka. U ime ove firme sporazum je potpisao njen direktor Šukrija Melezović. Sporazumom se ''Grakop'' obavezuje da će tokom 2014. godine održavati saobraćajnice na području sedam mjesnih zajednica Centra: Betanija-Šip, Ciglane-Gorica, Donji Velešići, Koševsko brdo, Marijin dvor-Crni vrh, Pionirska dolina-Nahorevo i Soukbunar.

 

Drugi okvirni sporazum za redovno održavanje lokalnih i nekategorisanih ulica načelnik Bećirević je potpisao sa v.d. direktora Natašom Fazlić iz firme ''Sarajevoputevi'' d.d. Sarajevo. Ova firma će biti zadužena za lokalne i nekategorisane ceste na području sljedećih mjesnih zajednica: Bardakčije, Breka-Koševo II, Džidžikovac-Koševo I, Hrastovi-Mrkovići, Mejtaš-Bjelave, Park-Višnjik, Skenderija-Podtekija i Trg oslobođenja-Centar.

 

Na osnovu potpisanih sporazuma, izvođači radova se obavezuju da će svakih 15 dana obavljati redovne preglede lokalnih cesta na Centru, dok će na nekategorisanim cestama takve preglede raditi najmanje jedanput mjesečno te da će radove na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji izvoditi u skladu sa dinamičkim planom za svaki ugovoreni posao, a redovno održavanje ulica će obavljati kontinuirano.

 

U budžetu Općine Centar planirano je 1.950.000 KM za  izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje lokalnih cesta u 2014. godini, a za nekategorisane ceste 800.000 KM.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti