Ispitivanje higijenske ispravnosti pitke vode na lokalnim vodovodima

Općina Centar je i ove, kao i prethodnih godina u svom budžetu obezbijedila finansijska sredstva u iznosu od gotovo 19.000 KM za stalni nadzor, kontrolu i kontinuiranu dezinfekciju vode za piće na nekoliko lokalnih vodovoda.
Ispitivanje higijenske ispravnosti pitke vode na lokalnim vodovodima

Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar i Snježana Balta, direktorica Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo su u februaru 2014. godine potpisali ugovor na osnovu kojeg Općina finansira, a Zavod radi analizu, ispitivanje i kontrolu vode na šest lokalnih vodovoda u Nahorevu i Mrkovićima: Stijena, Muharemovići, Kokorevac, Brda, Radava i Čavljak.

 

Ovim ugovorom se Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo (Ulica dr. Mustafe Pintola 1) obavezuje da tokom cijele 2014. godine na pomenutim izvorištima kontinuirano radi dezinfekciju pitke vode, a njegova sanitarna inspekcija će jednom mjesečno praviti bakteriološku analizu vode te kontrolisati nivo hlordioksida. Ugovorom je također predviđeno da se četiri puta godišnje obavlja fizičko-hemijska analiza vode. Na osnovu ovih ispitivanja inspekcija je u obavezi da mjesečno sačini zapisnik o sanitarno-higijenskom stanju lokalnih vodovoda.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti